Vannkjøling til Sinamics S120

Sparer plass og energi

Vannkjøling til Sinamics S120
Med vannkjølte Active Interface Moduler reduseres indre tap og kostnader. Bilde: Siemens AG

For første gang tilbyr Siemens vannkjølte Active Interface Moduler (AIM) til lavspenningsomformeren Sinamics S120. De nye modulene dekker spenningsområdet 500–690 V og har en effekt på 1700 kW.

I tillegg til de eksisterende luftkjølte modulene tilbys altså nå en vannkjølt løsning som transporterer varmen til kjølevæsken i stedet for å avgi den til omgivelsene. Dette betyr at ikke bare ventileringen av rom, men også de uunngåelige, tilhørende installasjons-, vedlikeholds- og driftskostnadene kan reduseres. Siden de vannkjølte modulene er uten vifte, vil det indre tapet også bli lavere.

Les om: Rittal lanserer en bok om kjøleteknikk

I motsetning til omformere med en diodelikeretter på nettsiden, kan Sinamics S120 omformeren med Active Line Moduler mate tilbake på nettet. Dermed spares energi. Active Interface Moduler kombineres med Active Line Moduler for å forme en funksjonell nettside av omformeren. De nye modulene består av en vannkjølt drossel, vannkjølt filter og de assosierte koblingselementene. Dette forenkler en effektiv kjøledesign med vannkjøling gjennom hele systemet.

Ved å koble opp til fire moduler i parallell er det mulig å nå opp til 5700 kW på motorsida og 6460 kW på nettsida. Parallellkobling gjør det mulig å bruke disse modulene i applikasjoner som krever høy effekt. Takket være den kompakte designen er disse modulene også velegnet for bruk i applikasjoner med begrenset plass og i røffe omgivelser, som marine-, gruve-, olje- og gassindustrien.