ARBEIDSLIV

Vannets vokter

23. nov. 2000 - 15:31

Etter studiene jobbet Skogheim med fiskeforskning ved Landbrukshøgskolen på Ås i fem år, til departementet flyttet fagmiljøet til Trondheim. Da pakket han snippesken og fant nye utfordringer. Siden har han jobbet som konsulent, vært med å starte bedrifter og ledet forskning både ved Sintef og ved Rogalandsforskning. Allsidig erfaring og en lang CV er det blitt. Han begynte på SI noen måneder før fusjonen med Sintef, og det var ifølge han selv ikke noe teselskap. Allikevel sto han løpet ut. Mang en kollega var trist den dagen, da rastløsheten overtok etter fem år og Skogheim valgte å bli konsulent i et miljøselskap i Sandefjord, men så gikk raskt over i en gründerbedrift.

Skogheim er ikke noen tungsindig type. Alle som kjenner han vet at latteren sitter lett i strupen, og han ler gjerne av seg selv. Det er høyt under taket på kontoret hans, og det et viktig verktøy for å gjennomføre endringer.

Etter et par decennier preget av møter og rapporter følte Skogheim trang til å bevise for seg selv at han også kunne brukes til noe mer. Han gav seg i kast med et stort hytteprosjekt i hjembygdas fjellvidder oppe i Seljord. Og for riktig å understreke poenget for seg selv, ble det ikke snakk om å bla i en ferdighyttekatalog. Her gjelder slagordet selvgjort er velgjort. Tømmeret i veggene er tatt ut av skogen i nærheten. Men slikt tar jo tid. På tross av at 120 kvadratmeter er ferdig etter ti år byggetid i helger og ferier, er prosjektet ennå ikke fullbrakt. Men det er jo ikke poenget. Livet med hammer og sag er en velkommen avkobling for den utålmodige miljødirektøren.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.