ENERGI

Valgte strøm

13. juni 2000 - 14:36

Da Strand Kommune i Rogaland skulle velge varmeløsning til 66 nyoppførte omsorgsboliger på Jonsåkberget, var ikke elektriske gjennomstrømningsovner noe alternativ. En lukket varmekilde med lav overflatetemperatur var påkrevet. Men ved å velge elektriske oljefylte ovner for veggmontering fremfor radiatoranlegg, sparte kommunen syv millioner kroner.

– Brannsikkerhet var en viktig del av vurderingen. Vi måtte sikre oss mot at beboerne kunne starte brann ved å henge plagg til tørk på ovnene. På grunn av erfaringer fra lignende bygg, vet vi at dette kan være et stort problem, sier Ivar Pedersen , bygg- og eiendomsansvarlig i Strand Kommune.

Et anlegg for vannbåren varme utpekte seg som den beste alternativet, helt til kommunen fikk forslag om en løsning basert på oljefylte panelovner. De hadde de samme gode egenskapene på inneklima og driftssikkerhet som vannbåren varme, og var mye billigere.

Et komplett anlegg for vannbåren varme i omsorgsboligene ville kostet syv millioner kroner. Kostnadene for innkjøp av ovner til de 66 omsorgsboligene kom på 300.000 kroner. Det avgjorde konkurransen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.