NYHETER

Vågstrandstunnelen åpner til jul

E 136 Vågstrandstunnelen i Møre og Romsdal blir mest sannsynlig åpnet den siste helga før jul. Det opplyser prosjektleder Hallgeir Brudeseth i Statens vegvesen til Våre Veger.

Prosjektleder for E136 Tresfjordbrua-Vågstrandstunnelen, Hallgeir Brudeseth. (Foto: Kjell Herskedal)
Prosjektleder for E136 Tresfjordbrua-Vågstrandstunnelen, Hallgeir Brudeseth. (Foto: Kjell Herskedal)
Kjell Herskedal
23. okt. 2014 - 19:14

Det har lenge vært usikkert om den 3665 meter lange tunnelen kunne åpnes på denne siden av nyttår, som forutsatt.

-Vi tør ikke fastsette noen dato for åpningen med hundre prosent sikkerhet, men slik det nå ser ut er det realistisk med åpning like før jul, sier Brudeseth.

Når han tar et forbehold er det på grunn av at elektroinstallasjonene ikke er ferdig og sikkerhetsutstyret i tunnelen er ikke testet.

Skilting og vegoppmerking skal gjennomføres i midten av november. Det gjenstår også en del arbeider i dagen mellom Måndalstunnelen (1993) og Vågstrandstunnelen.

-Dette er krevende arbeider som vi ikke vil bli helt ferdig med i år, men tunnelen kan likevel åpnes for trafikk, sier Brudeseth.

Heller ikke mobiltelefonsambandet vil være på plass i tunnelen til slutten av desember. Brudeseth er ikke helt fornøyd med måten Telenor har fulgt opp på. Han sier at Telenor er på etterskudd med mobiltelefonsambandet i flere nye tunneler.

-At Vågstrandstunnelen ikke får mobiltelefonsamband fra første dag er likevel ikke til hinder for at vi kan åpne, så lenge alt sikkerhetsutstyret er ferdig installert og testet, sier prosjektlederen.

Det er arbeidsfellesskapet Bilfinger M3 Vågstrandstunnelen som er hovedentreprenør. Tunnelen er en del av prosjektet E136 Tresfjordbrua-Vågstrandstunnelen.

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.