MOTOR

Værnes først med flybrannsimulator

flybrannsimulator
flybrannsimulatorBilde: Vestnorsk engineering

Flyplassimulatorene leveres av Vestnorsk Engineering.

De har inngått en kontrakt med Avinor til en verdi av 14 millioner kroner etter en internasjonal anbudskonkurranse.Virkelighetstro

Selskapet forhandler om levering av ytterligere to til fire enheter.

– Med disse simulatorene skal Avinor kunne drive svært realistisk trening og opplæring av sitt flyplasspersonell med tanke på eventuelle branner i fly, sier salgssjef Sverre Mowinckel-Nilsen hos Vestnorsk Engineering.Aktualisert av Stord-ulykken

Etter den tragiske ulykken med påfølgende brann på Stord flyplass tirsdag 10. oktober, blir temaet katastrofeberedskap ytterligere aktualisert.

– Stord er en av mange privateide flyplasser utenfor Avinor-systemet. Vi leverer simulatorer til flere ulike formål. Kontrakten med Avinor var den første til flyplasser. Etter den tragiske Stord-ulykken regner vi også med at det kommer henvendelser fra de privateide flyplassene om våre simulatorer. Behovet er like stort over alt, sier Mowinckel-Nilsen.

Lavt prioritert

Mange av disse mindre flyplassene har slitt med trang økonomi. Dermed kan utstyr av denne typen komme langt ned på prioriteringslisten.

– Slik burde det ikke være. Det er tross alt ikke så store investeringer vi snakker om, sier Mowinckel-Nilsen.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.