TRAFIKK OG ITS

Vaa fikk ITS-prisen: – Han har gitt flere mot til å satse i et umodent marked

Vegvesenets ITS-pioner hylles av ITS-Norge.

Torgeir Vaa har fått ITS-prisen for 2019.
Torgeir Vaa har fått ITS-prisen for 2019. Foto: ITS Norge
13. mars 2020 - 12:41

Torgeir Vaa fra Statens vegvesen er tildelt ITS-prisen for 2019. Han får prisen for sitt genuine engasjement for ITS og for sitt årelange arbeid som pioner innenfor utvikling og bruk av ny teknologi i vegsektoren, skriver ITS Norge i en melding.

Torgeir Vaa fikk tildelt ITS-prisen for 2019 på generalforsamlingen til ITS Norge, og prisen ble overrakt av styreleder Hanne Nettum Breivik.

Hun begrunnet prisen med Torgeir Vaas enorme engasjement i ITS-sektoren og hans store innsats og drivende kraft for å sette Norge på kartet innen utvikling og pilotering av automatiserte transportløsninger.

Teknologiredaktør i Teknisk Ukeblad, Jan M. Moberg, med trofeet som skal deles ut på Kongsberg 20. juni. Nå etterlyser han gode forslag til kandidater. En jury vurderer de seks beste forslagene. Trofeet er utviklet av kunstneren Geir Tokle.
Les også

Norwegian Tech Award: Jakter flere kandidater til prestisjepris

– Har våget å satse

Daglig leder Reond Hovland i ITS-Norge mener Vaa har satt tydelige spor etter seg i bransjen.

– Som følge av Vaas ITS-engasjement har flere små og mellomstore bedrifter våget å satse innenfor et marked som ennå ikke er modent, noe som er avgjørende viktig for å lykkes med industrialiseringen i Norge, sier Hovland.

ITS-lederen trekker også fram at Vaa har vist stort engasjement overfor studenter og gitt unge medarbeidere mulighet til å utvikle seg innen ITS-området.

Torgeir Vaa sa i sin takketale at han trodde prisen kan bidra til økt trafikksikkerhet.

– Jeg setter stor pris på denne anerkjennelsen. ITS-prisen bidrar til økt forståelse for viktigheten av denne teknologiens muligheter og virkninger. Med hjelp av ITS kan vi øke trafikksikkerheten, redusere klimautslipp og få en smidigere hverdag sier ITS-vinneren Torgeir Vaa.

Av de snaut 800 som møtte opp til årets uttak på Sessvollmoen, forsvant 250 etter de første dagene med tester.
Les også

Opp av gjørma kommer morgendagens forsvarsledelse

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.