OLJE OG GASS

Uvisst når Oseberg kommer i drift igjen

Oseberg A.
Oseberg A. Bilde: Terje S. Knudsen/Statoil
16. juni 2008 - 08:13

Brannalarmen gikk ved 17.30-tiden. De 311 personene på plattformen ble evakuert til livbåtene, noe som er standard prosedyre ved slike hendelser. Livbåtene forlot ikke plattformen.

Hovedredningssentralen Sør-Norge sendte av gårde to redningshelikoptre. Ett av dem ble tilbakekalt før det nådde fram til plattformen. I tillegg ble det rekvirert to helikoptre fra andre installasjoner i Nordsjøen.

Brann i høyspentrom

Brannen oppsto i et høyspentrom, opplyser informasjonssjef Lars Gunnar Dahle i StatoilHydro, som er operatør på plattformen.

– Det var stor røykutvikling, men ved 18.30-tiden var brannen slukket. Ingen personer ble skadd, sier Dahle. Årsaken til brannen er foreløpig ikke klarlagt.

Petroleumstilsynet ble straks varslet om branntilløpet, men det er ennå ikke klart om hendelsen vil bli gransket.

– Foreløpig har vi for lite informasjon til å avgjøre det, sa beredskapsvakt Rune Solheim til NTB søndag kveld.

Normalt, men uten produksjon

– Situasjonen ved Oseberg feltsenter er nå normal, bortsett fra at det ikke er noen produksjon, sa Dahle til NTB sent søndag kveld.

Han har foreløpig ingen oversikt over når produksjonen kan komme i gang igjen.20 år

Oseberg A er feltsenter for olje og gassproduksjonen på Osebergfeltet. Plattformen er bygget med understell i betong og dekk av stål. Da brannen oppstod var det 312 personer om bord. Oseberg A er forbundet med gangbruer over til Oseberg B, som er en boreplattform og Oseberg D som har utstyr for gassbehandling og gasseksport fra Oseberg.

Oseberg A kom i drift i 1.12.1988.Ingen dropp

Ved ulykker og brann på plattformer mønstrer personellet i livbåtene. Dette er den enkleste måten for oljeselskapene å få full oversikt over mannskapene om bord. Den primære evakueringen skjer med helikopter. Kun i unntakstilfeller brukes livbåter. Hittil har ingen hendelser på norsk sokkel medført dropp av livbåter for å evakuere personell.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.