TRAFIKK OG ITS

Uvær fører til oversvømte veier i Hordaland

E39 stengt onsdag morgen.

Illustrasjonsfoto.
Illustrasjonsfoto. Illustrasjonsfoto: Kyrre Lien/NTB scanpix
NTB
26. sep. 2018 - 06:05

Klokka 4 kunne Vest politidistrikt melde om at det hadde regnet kraftig siden midnatt, men at det ikke hadde ført til store problemer.

– Men etter 4 tok det seg kraftig opp. Det er mye vann på veiene, i hus og i biler, sier operasjonsleder Per Algrøy til NTB klokka 5.30. Han sier at det likevel ikke er så mange stengte veier.

Stengt tunnel

– Vi har stengt E39 ved Fjøsanger. Det er den som skaper mest problemer for folk. Men ellers er det ikke dramatiske ting, som vi har fått melding om i hvert fall, sier han. Også Stongafjelltunnelen i Askøy kommune er stengt på grunn av store nedbørsmengder. På Twitterlister politiet opp andre steder hvor vannet er en utfordring.

– Brann Stadion, Carl Konows gate, Ole Irgens vei, Starefossen, Fritz C Riebers vei og Straumeveien er noen av stedene vi har fått meldinger om.

Oversvømte veier

Vegtrafikksentralen melder på Twitter klokka 4.30 om veier de overvåker.

– Det meldes nå fortløpende om mye overvann og flere oversvømte veier i Hordaland. På hovedveinettet er det nå størst problem på E39 mellom Hordvik og Hylkje, E16 ved Kalandsvatnet og E16 Fjøsanger inn mot Bergen sentrum.

Fylkesvei 615 mellom Hope og Hyen i Gloppen er stengt som følge av et steinras.

Meteorologisk institutt har sendt ut farevarsel på oransje nivå for Hordaland og Rogaland ettersom det var ventet mye regn i løpet av natt til onsdag.

Det meldes også om at vann har trengt inn i kjellere på flere boliger.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.