IT

Utvikler teknologi for stemmegjenkjenning - på norsk

Snart vil PC-en forstå deg også om du snakker norsk til den, om prosjektet til blant annet Norsk Folkehjelp blir en suksess.
Snart vil PC-en forstå deg også om du snakker norsk til den, om prosjektet til blant annet Norsk Folkehjelp blir en suksess. Bilde: colourbox.com

Prosjektet trenger over 3000 kvinne- og mannsstemmer fra hele landet for å tilrettelegge for gjenkjenning av selv de vanskeligste dialektene i landet vårt.

- Norsk Folkehjelp støtter opp om prosjektet og håper at både medlemmer og andre støttespillere vil delta. Ved å delta genererer det inntekter til Norsk Folkehjelp og det bidrar til at teknologien får stor bruksverdi for ulike grupper av funksjonshemmede globalt og i Norge, sier kommunikasjonsrådgiver Are Stranden i Norsk Folkehjelp i en pressemelding.

Får betalt

Alle som deltar, får nemlig 300 kroner til rådighet, som de enten kan beholde selv, eller donere til Redd Barna, Norsk Folkehjelp eller Norges Handikapforbund. Det du må gjøre, er å foreta to telefonsamtaler som hver varer rundt 20 minutter.

- Utviklingen av ny teknologi kan være på å gjøre samfunnet mer tilgjengelig for alle, noe som er viktig for å unngå diskriminering, sier generalsekretær Lars Ødegård i Norges Handikapforbund.

- Avgjørende

Stemmegjenkjenningsteknologi går ut på å konvertere talte ord til datakommandoer.

- Denne spennende teknologien, med bruksområder innen en rekke felt, fra jobbtrening til helsevesenet, vil bli avgjørende i enkelte funksjonshemmedes liv, da den gjør brukerne i stand til å bruke datasystemer ved hjelp av stemmen alene, sier president Brad Crystal i SDI Media Group.

Vil du delta, besøk prosjektets hjemmeside, www.flerstemt.com.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.