IKT

Utvikler europeisk verftsportal

30. nov. 2000 - 16:48

Utviklingskontrakten har en verdi på 19 millioner kroner.

Første prosjektfase er gjennomført med utvikling av en prototype for Aker Yards. Full lansering planlegges tidlig i andre kvartal 2001.

Løsningen som Ementor utvikler, bygges på toppen av IFS Applications, levert fra IFS Norge AS, som er underleverandør til Ementor. Denne delen av prosjektet utgjør vel åtte millioner kroner av totalverdien.

– Innkjøpsprosessene for et skipsverft er komplekse med et tett samspill mellom verft og leverandører. Dette er første innkjøpsportal som er bygget av og for europeiske skipsverft der innkjøpt materiell inngår direkte i produksjonsprosessen. Bransjekompetansen kombinert med avanserte e-handelsløsninger skal sikre en funksjonalitet som overgår det som eksisterer på markedet i dag. Målsettingen er å gjøre verftene enda mer konkurransedyktige på verdensmarkedet, uttaler Harald Rafdal, administrerende direktør i ShipyardXchange.

ShipyardXchange har som ambisjon at 40 prosent av den europeiske verftsindustrien skal benytte den nye innkjøpsportalen. Aker Yards, som er initiativtaker og majoritetseier i selskapet, har bestemt at 60 prosent av verftsgruppens innkjøp skal skje via innkjøpsportalen. Prosjektet mottar støtte fra Teknologibedriftenes Landsforening og Nærings- og handelsdepartementet.

– Løsningen representerer neste generasjons B2B-løsninger som griper

direkte inn i produksjons- og forretningsprosessene, uttaler Jan H. Gulbrandsen, konserndirektør for marked og salg i Ementor.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.