Utvider med nye releer

Siemens har utvidet sin serie med Sirius-releer. Den modulbaserte porteføljen har å komponenter som kreves for enhver motortilførsel-applikasjon fra én enkelt kilde, skriver Siemens i en pressemelding.

Bilde: Siemens AG
4. apr. 2016 - 07:00

Nye Sirius 3SK2 gir sikker nedstegning av seks forskjellige motorer. Den er godkjent opp til SIL 3 (IEC 61508) / performance lever E (ISO 13849-1). 

Sikkerhetsreleet kommer i to ulike varianter. Med 22,5 mm er det mulighet for opp til fire forskjellige grupperte nedstegninger. Den har integrert 10 F-DI, 2 F-DO og 1 DO. Den andre, 45 mm, tilbyr sikker nedstegning av seks forskjellige motorer og kommer med display for status og diagnose. Med 20 F-DI, 4 F-DO og 2 DO integrert i én og samme enhet er 3SK2 en av de mest kompakte og fleksible sikkerhetsreleene på markedet, hevder Siemens.

Kan utvides

Sikkerhetsreleet kan utvides med Fail-Safe-reléutganger eller Fail-Safe 3RM1 hybridmotorstarter ved bruk av felles bakplan, for en kompakt løsning som reduserer kabling. Typiske applikasjoner for Sirius 3SK2 inkluderer bruk av F-DI som nødstopp, dørmonitorering med eller uten lås, RFID-monitor, laserskanner samt lysgardiner med eller uten muting-funksjonalitet, tohåndspresse eller dørmatter. 3SK2 programmeres med enkle grafiske funksjonsblokker. 

 

Releer Siemens.
Releer Siemens.

 

Tidsreleer med mange funksjoner

Sirius 3RP25 er en serie med tidsreleer. Porteføljen tilbyr et spenn fra monoreleer med klassisk på/av tidsforsinkelse med retur, til multifunksjonsrelé som passer enhver applikasjon. 
Tidsreleene tilbyr opp til 27 ulike funksjoner i én og samme modul, og tar lite plass. Med universalspenning fra 12V til 240V, blir antall forskjellige varianter i 3RP25-serien nærmest halvert. Dette gjør det enklere med logistikk, lager og service fremover. 3RP25 kommer i Sirius Innovation-design med potensiometer for enkel innstilling av funksjon, og er enten 17,5 mm eller 22,5 mm. 

Se også: Robuste brytere fra Siemens

Ingen skruing

Tidsreleet er også utstyrt med en ny watchdog-funksjon for sykliske sekvenser for styring av for eksempel transportbånd. Med halvlederutganger for robust og høy på/av-frekvens er tidsreleene enda mer fleksible og tilpasset for bruk i kompressor- eller heisapplikasjoner, samt trevirkemaskiner. 3RP25 har fjernbare tilkoblingsterminaler som gjør at man slipper å skru eller kable, og minimerer mulighet for feilinstallasjon. 3RP25 vil ta over for gamle 3RP15.

Koblingsreleer og signalomformere

Mellom kontrollere og feltutstyret tilbyr Siemens 3RQ3 koblingsrelé og 3RS70 signalomformer. Disse kan benyttes til galvaniskskille for isolering av kretser, konvertering av spenningsnivåer, forsterkning av kontrollsignaler eller beskyttelse mot overspenning.

 3RQ3 kommer med LED-lys, automatisk eller manuell vender, eller med pluggbare relémoduler. Utgangene kommer som elektromekaniske relémoduler eller solid-state-relémoduler for en støy- og slitasjefri inn- og utkobling, som forlenger levetiden uten mekaniske operasjoner. I tillegg til å forsterke signaler, kan 3RS70 konvertere signaler fra strøm til spenning, og isolerer feltsignaler mellom PLS & IO. 3RQ3 koblingsrelé og 3RS70 signalomformer kommer i SIRIUS Innovations-design, og er på kun 6,2 mm.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.