IKT

Utvider forskningsparken

4. feb. 2001 - 09:24

I april gir administrerende direktør Karl-Johan Jakola startsignal for å sette i gang byggetrinn 2 i Forskningsparken i Tromsø. Når IKT-Campus står ferdig neste år, flytter også tunge kommersielle aktører inn i komplekset på 20.000 kvadratmeter.

– De tunge aktørene tiltrekker seg andre IKT-aktører regionalt og nasjonalt. Mange ønsker seg inn i konseptet, sier Jakola.

– Med utvidelsen av Forskningsparken får vi en attraktiv samlokalisering med andre IKT-bedrifter. Vi har et ønske om å utnytte kompetansemiljøene i distriktene, og ikke klumpe alt sammen i Oslo-gryta, understreker nettbanksjef Olav Eriksen i Sparebank1-gruppen.

Sammen med Universitetet i Tromsø, Norges fiskerihøgskole, Norut-gruppen og Regionsykehuset i Tromsø med Nasjonalt Senter for Telemedisin, utgjør Forskningsparken i dag kompetansemiljøet i Breivika i Tromsø. Her arbeider i dag til sammen 7000 personer. I tillegg kommer over 6000 studenter.

Informasjons- og kommunikasjonsteknologi, marin og medisinsk bioteknologi, samt oppdrettsteknologi og marine arter er viktige satsingsområder.

Det foreligger også planer om å øke IKT-Campus til 30.000 kvadratmeter om kort tid.

Les mer om saken i TU nr 6, som kommer på nett og papir 8. februar

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.