NYHETSBREV

Utvider fôrfabrikk på Karmøy

 

Fôrfabrikken til BioMar på Karmøy skal oppgraderes og få økt kapasitet.
Fôrfabrikken til BioMar på Karmøy skal oppgraderes og få økt kapasitet. Bilde: BioMar
27. juli 2015 - 04:00

BioMar utvider fabrikken på Karmøy med en ny høyeffektiv produksjonslinje. Kapasitetsøkningen vil utgjøre minst 140.000 årstonn.

Blant de største

Etter vurdering av flere lokaliseringsalternativer for kapasitetsutvidelse i Sør- og Midt-Norge falt valget på selskapets eksisterende fabrikk på Karmøy. Den nye produksjonslinjen vil være operativ fra annet kvartal 2017 og gjøre fabrikken til et av verdens største og mest effektive anlegg for produksjon av fiskefôr.

Langsiktig vekst

I 2014 ble det tilgjengelige fôrmarkedet i Norge noe redusert og de oppnådde marginer presset som følge av Marine Harvests etablering av egen fôrproduksjon.

– At markedet har kortsiktige svingninger må vi regne med. I BioMar er vi langsiktige og investerer for en fremtidig norsk vekst som vi fortsatt har urokkelig tro på. Vi er i dag allerede helt i taket på vår kapasitet, og skal vi utvikle oss videre er det behov for ytterligere investeringer, sier Jan Sverre Røsstad, konserndirektør i BioMar med ansvar for BioMar Groups aktiviteter i Norge og UK.

I forkant av utviklingen

– Den kommende investeringen på Karmøy skal gi fabrikken state of the art prosessteknologi, helt i forkant av utviklingen på sitt område. Dette vil foruten ny kapasitet og støtte for produktutvikling også ytterligere effektivisere vår produksjon og logistikkfunksjon, avslutter han.

Se også: Vil bli verdensmestre på fiskefôr

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.