NYHETER

Utstillerne svikter Eliaden

Men automatisering viser vekst

2. juni 2014 - 13:19

Da Eliaden startet i dag var det 270 utstillere, 56 færre enn forrige gang messen ble arrangert i 2012.

Det er en nedgang på rundt 17 prosent i antall utstillere.

– Men utstillere innen automatisering har vokst de senere årene, andelen er nær doblet siden starten på 2000-tallet, anslår Nils-Erik Magnell, direktør i markeds- og kommunikasjonsseksjonen i NELFO og prosjektdirektør for Eliaden.

I år er det 40 rene automatiseringsbedrifter blant utstillerne og 75 om man regner med de som har automatisering som en del av sine områder.

Tilbyr fag

Magnell ønsker likevel å fremstå som optimist på Eliadens vegne.

– Den tradisjonelle messen er nok gått litt av moten, messen der man gikk rundt for å se på nye produkter. Men å møtes ansikt til ansikt vil aldri gå av moten. Vi ønsker å utvikle Eliaden som en møteplass, sier messedirektøren.

Eliaden 2014Nils-Erik Magnell, prosjektdirektør for Eliaden
Nils-Erik Magnell, prosjektdirektør for Eliadenvil tilby mer fag for å lokke besøkende og utstillere. Joachim Seehusen

Nytt i år er et antall seminarer og konferanser. Alt fra mindre møter til større konferanser. Der har automatiseringsbransjen fått sitt eget Automatiseringsforum.

– Jeg tror folk må få ert faglig utbytte som de ikke ville fått på en tradisjonell messe. Dette konseptet skal vi utvikle videre, med seminarer og konferanser.

Tettere og flere

I tillegg ser Magnell for seg at fremtidens Eliader har flere utstillere, men at hver av dem har mindre plass.

– Ja, vi tenker i retning av et tettere konsept.

Om utstillerne har sviktet ser det på åpningsdagen ikke ut som om de besøkende gjør det samme. Da var det 11 000 forhåndsregistrerte besøkende, et tall på høyden med 2012.

– Forrige gang endte vi på 18 000 besøkende, jeg tror vi ender omtrent der i år også, sier Magnell.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.