PROSJEKTER

Utslippsfrie anleggsplasser er nominert til prisen «Årets lokale klimatiltak»

Oslo kommunes utslippsfrie anleggsplasser og ressursbanken i Bærum kommune for foredling og gjenbruk av overskuddsmasser er to nomimerte til klimaprisen.

Byråd Kjetil Lund (AP) for næring og eierskap og byråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG) for miljø og samferdsel prøvekjører en fem tonns annleggsmaskin fra Renovasjonsetatens anlegg på Ryen i fjor for å vise fram det som nå er et utstillingsvindu for utslippsfri byggeplass i Oslo.
Byråd Kjetil Lund (AP) for næring og eierskap og byråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG) for miljø og samferdsel prøvekjører en fem tonns annleggsmaskin fra Renovasjonsetatens anlegg på Ryen i fjor for å vise fram det som nå er et utstillingsvindu for utslippsfri byggeplass i Oslo. Foto: Heidi Sævold, Teknisk Ukeblad
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
15. okt. 2019 - 15:30

De fem toppnominerte til prisen «Årets lokale klimatiltak» i 2019 er Bærum, Longyearbyen, Oslo, Sandnes og Strand.

I alt kom det inn 14 søknader til konkurransen, som arrangeres av Miljøstiftelsen Zero, KS og KBN (Kommunalbanken) i fellesskap.

Et fellestrekk ved flere av årets nominerte prosjekter er at de dreier seg om sirkulær økonomi i en eller annen form eller viser tiltak hvor kommunesektoren leder an i omstillingen til utslippsfrie løsninger. Disse prosjektene kjennetegnes også at de har stor overføringsverdi til andre kommuner, fastslår juryen, som er godt fornøyd med årets søknadsbunke.

De fem nominerte prosjektene er:

  • Bærum kommune – Ressursbank for foredling og gjenbruk av overskuddsmasser
  • Longyearbyen lokalstyre – Overgang til utslippsfritt energisystem
  • Oslo kommune – Utslippsfrie anleggsplasser
  • Sandnes kommune – Produksjon og bruk av biokull
  • Strand kommune på vegne av det interkommunale selskapet Ivar IKS – Produksjon av plastgranulat fra avfall

Juryen består av direktør Kristin Halvorsen i Cicero, styreleder Gunn Marit Helgesen i KS, administrerende direktør Kristine Falkgård i KBN, tidligere statsråd Odd Einar Dørum, og daglig leder Marius Holm i Zero.
Blant de fem nominerte vil tre vinnere bli offentliggjort og hedret under festmiddagen på Zerokonferansen i Oslo 6. november.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.