KRAFT

Utsetter vindpark

99 TURBINER: Ytre Vikna vindpark i Nord-Trøndelag er planlagt med 99 turbiner med til sammen 870 GWh samlet årsproduksjon.
99 TURBINER: Ytre Vikna vindpark i Nord-Trøndelag er planlagt med 99 turbiner med til sammen 870 GWh samlet årsproduksjon. Bilde: NTE
12. okt. 2007 - 10:25


Styret i NTE bestemte seg for å utsette vindturbinparken Ytre Vikna inntil videre på grunn av dårlig lønnsomhet.

– Siden styret i desember fattet sitt prinsipielle utbyggingsvedtak, har utbyggingskostnadene steget ytterligere. Dermed er lønnsomheten i prosjektet betydelig forverret og styret finner det derfor ikke forsvarlig å vedta en milliardinvestering nå, sier styreleder Bjørnar Skjevik i en pressemelding.

99 turbiner

NTE har konsesjon til å bygge 99 vindturbiner på Ytre Vikna, som vil gi en årsproduksjon på 650 GWh.

NTE besluttet i fjor å foreta en begrenset utbygging på 17 turbiner fordi de mente den nye støtteordningen på 8 øre/kWh var for dårlig til å forsvare en full utbygging. Nå er også den begrensete utbygging utsatt på ubestemt tid.

Linjer bygges

Styret i NTE understreker imidlertid at de fortsatt har tro på utbygging av Ytre Vikna.

Styret sa derfor ja til å investere linjenett som er tilrettelagt for vindkraftutbygging på Ytre Namdal og til å fullføre byggingen av Hundhammerfjellet vindpark med turbiner fra ScanWind i løpet av første halvår 2008.

Tror på ScanWind

Gjennom denne utbyggingen mener NTE-styret at teknologiutviklingen i ScanWind nå har kommet så langt at vindmølleselskapet kan kommersialiseres med nye eiere i løpet av 2008. Dette er også i henhold til styret i ScanWind sine planer for kommersialisering. NTE har i dag en større eierandel i vindmølleselskapet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.