IKT

Utsetter MineSider

Tore Stensvold
1. des. 2005 - 13:10

Leder i Dataforening, Kjell Rusti, er lettere oppgitt.

- Det er svakt at det første IT-utspillet fra fornyingsminister Heidi Grande Røys er å utsette Min Side, sier Rusti.

Neste år

Dataforeningen har faglig forståelse for at en løsning som Min Side må testes grundig.

Det er også behovet for å forsikre seg om at de tekniske løsninger holder mål, som er fornyingsministerens begrunnelse for utsettelsen. Ifølge departementet kan sidene tas i bruk før jul, men utsetter lanseringen til en gang i første kvartal 2006.

- Vi forstår begrunnelsen, men vi etterlyser fortsatt en klar IT-politikk fra Røys. Nå må hun sette av tilstrekkelige ressurser og tid for å få dette systemet på luften, sier Rusti.Tryggleik

Fornyingsministeren fra SV mener sikkerhet må stå i høysetet.

– Vi tek ikkje sjansen på å lansere MiSide før vi har fått nok tid til testing og kvalitetssikring. Innbyggjarane skal ha tillit til at informasjonen deira vert trygt handsama, sier Heidi Grande Røys i en pressemelding fra Moderniseringsdepartementet. Fra nyttår får departement og minister navn og tilter som henger i hop. Da blir fornyingsministeren sjef for Fornyingsdepartementet .

Røys er fornøyd med at både Sikkerhetsportalen for trygg innlogging og MinSide-løsningen er klare nå. Dermed blir det bedre tid til testing.

Ministeren skal åpne Sikkerhetsportalen torsdag 15. desember. Sikkerhetsportalen tas i bruka av næringslivsportalen Alltinn først den16. desember.

Kommuneinfo

Ministeren vil også sikre at MinSider inneholder flere aktuelle tjenster - også kommunale - for landets innbyggere når portalen åpnes.

Hun ser blant annet for seg at det skal være mulig å søke og få svar om barnehageplass, skatteoppgjør og annen personlig kommunikasjon mellom private og det offentlige.

Direktorat-krav

Dataforeningen gjentar sitt forslag om å sette IT bedre på dagsorden i de øverste myndighetskretser.

- Vi mener fortsatt at et eget IT-direktorat ville bidratt til en bedre kontinuitet i det offentliges holdning til og utnyttelse av IT, uavhengig av statsråder som kommer og går, sier Rusti ifølge en pressemelding fra Dataforeningen.

Kunnskapsmangel

Dataforeningen mener at Fornyingsdepartementet bør være like opptatt av borgernes IT-kunnskap som av kvaliteten på Min Side.

- Hvor stor innsats legger man i å forberede borgerne kompetansemessig på å bruke Min Side? Settes det opp PC-er på alle biblioteker, der borgere uten PC hjemme kan benytte tjenesten?, spør Rusti og kommer med en anbefaling:

- Fornyingsministeren har i forbindelse med Min Side-lanseringen en gyllen anledning til å bidra til kompetanseheving for Norges e-borgere.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.