BYGG

Utsettelse for Bjørvika-museet

21. sep. 2009 - 20:33

Inngåelsen av kontrakt om oppføring av det nye Munch-museet i Bjørvika er utsatt på grunn av en klage fra arkitektfirmaet Rex.

Det New York-baserte firmaet klager på kåringen av vinnerprosjektet. Hav Eiendom og Oslo bystyre valgte å satse på Lambda-prosjektet til det spanske firmaet Herreros Arquitectos.

Men inngåelsen av kontrakt blir utsatt på grunn av klagen som er kommet inn, melder Aftenposten.no.

Arkitekten Joshua Prince-Rasmus har levert klagen, og i den fremgår det at han mener Hav Eiendom har brutt reglene. Han krever at hele prosessen må gjennomgås på nytt av juryen og at saken igjen må opp for bystyret.

– Hav Eiendom og bystyret er på ville veier. De bryter åpenbart med EUs strenge regler for arkitektkonkurranser. Jeg har aldri tidligere i min karriere opplevd noe så irregulært som dette, sier Prince-Rasmus til Aftenposten.

Arkitekten er opprørt over at hans forslag ikke vant etter å ha fått poengsummen 10 av 10 i tre av fire evalueringskriterier. På det siste punktet ble hans forslag vurdert som nest best.

Hav Eiendom bekrefter å ha mottatt klagen, men vil ikke kommentere innholdet. Selskapet er selv klageinstansen, noe som gjør Prince-Rasmus enda mer opprørt. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.