OLJE OG GASS

Utsatt frist for Bourbon Offshore

Bourbon Dolphin i byggedokk på Ulstein Verft i juni 2006. I oktober samme år ble skipet døpt og overlevert Bourbon Offshore Norway, og i april 2007 kantret det.
Bourbon Dolphin i byggedokk på Ulstein Verft i juni 2006. I oktober samme år ble skipet døpt og overlevert Bourbon Offshore Norway, og i april 2007 kantret det. Bilde: Anders J. Steensen
9. jan. 2009 - 14:52

– Vi skal ha et møte over helgen der foretaksstraffen skal drøftes. Deretter skal vi ha ny kontakt med påtalemyndigheten og drøfte lengden på utsettelsen, sier administrerende direktør Trond Myklebust i rederiet til NTB.

Opprinnelig satte påtalemyndigheten en frist på en uke for rederiet til å ta stilling til foretaksstraffen. Myklebust ønsker ikke å gi noen form for vurdering av rederiets holdning.

Åtte mennesker omkom da ankerhåndteringsfartøyet Bourbon Dolphin kantret og sank utenfor Shetland den 12. april 2007. Påtalemyndigheten begrunner foretaksstraffen blant annet med at rederiet ikke ga kapteinen tilstrekkelig tid til å bli kjent med skipet, mannskapet og oppdraget. (©NTB)

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.