BYGG

Utsatt byggestart på verdens høyeste bygg

Skal bygge 838 meter høyt.

Kineserne skal bygge verdens høyeste bygg, men byggestarten er ifølge kinesiske medier utsatt på grunn av manglende tillatelser fra myndighetene.
Kineserne skal bygge verdens høyeste bygg, men byggestarten er ifølge kinesiske medier utsatt på grunn av manglende tillatelser fra myndighetene. Bilde: Broad/Skjermdump
Stein Jarle OlsenTestansvarlig
30. juli 2013 - 09:06

Tidligere i år skrev vi om det kinesiske gigantprosjektet Sky City One, en 838 meter høy skyskraper som skal romme 100.000 mennesker og inneholde både medisinske fasiliteter, skoler, kontorer og forretninger.

En hel 202-etasjers by i vertikalt format, kort fortalt.

Verdens største

Bygningen vil med det overta for Burj Khalifa i Dubai som verdens høyeste bygning. Burj Khalifa er 829,8 meter høyt.

Byggherre Broad Sustainable Building avholdt forrige helg en stor seremoni for å markere byggestart på Sky City, men nå rapporterer kinesiske medier om at prosjektet ikke har de nødvendige tillatelsene til å starte byggingen.

Bransjefolk er også svært kritiske til Broads plan.

– Teknikken som Broad Group bruker har ingen presedens i verden, og prisen de lover er veldig lav. Enten har de noen rekordbrytende teknikker, eller så er det en løgn. De gambler. Om de vinner, vil de endre verdens arkitekturhistorie, men sjansen er en til en million, sier Yin Zhi, sjef ved Beijing Tsinghua Urban Design Institute til det kinesiske nyhetsbyrået Xinhua.

Les også: Norsk byggenæring følger kinesisk gigaprosjekt

På toppen skal megabygget få et utsiktsplatå. Ikke noe for deg med høydeskrekk. Broad/Skjermdump

– Alt er lovlig

Broad er dog ikke enige i at de ikke har tillatelsene i orden.

– Vi har fått alle nødvendige tillatelser fra myndighetene ettersom prosjektet har gått fra et stadie til et annet. Alt vi gjør er lovlig og godkjent av myndighetene, sier en talsperson for Broad til South China Morning Post.

Sky City skal etter planen være ferdig i april 2014. Prosjektet skal koste snaut ni milliarder kroner.

Les også:

Vil erstatte skruer og spiker med supertape

Dette stillaset er 169 meter høyt

«Forskalingen ga fra seg et langt, pinefullt skrik»  

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.