NYHETSBREV

Utrygt for kjeltringer

400 nye videokameraer skal innstalleres på Gardermoen

Når den nye terminalen, som peker mot nederste venstre hjørne i bildet, åpner i 2017 vil det være mer enn 400 nye kameraer på plass.
Når den nye terminalen, som peker mot nederste venstre hjørne i bildet, åpner i 2017 vil det være mer enn 400 nye kameraer på plass. Bilde: Oslo lufthavn
8. aug. 2014 - 07:00

 På Gardermoen skal ingen med uærlige hensikter kunne føle seg trygg. I forbindelse med utvidelsen skal det installeres mer enn 400 nye videokameraer, i tillegg til de som allerede er på flyplassen.

Det er bergensfirmaet Westec AS som har vunnet kontrakten. Firmaet har etablert en rammeavtale med Oslo Lufthavn både om vedlikehold av eksisterende kameraer og planlegging og installasjon av de nye.

Valget av system er gjort, men etter avtale med Oslo Lufthavn ønsker ikke Westec å gi informasjon om dette nå.

Blant de største

Når utbyggingen av flyplassen er ferdig vil Gardermoen ha et av de største overvåkingsanleggene i landet. Arbeidene vil pågå frem til den nye terminalen åpner i 2017.

Westec AS er en videreføring av tidligere Remsdaq Norge. Selskapet har vært leverandør til Oslo Lufthavn siden 1998, både på TV-overvåking og også adgangskontrollsystem (AAK).

Westec har hovedkontor i Bergen, og leverer løsninger over hele landet som omfatter adgangskontroll, kameraovervåking, innbruddsalarm og områdesikring. Westec inngår i teknologigruppen RealGoup, som i tillegg til Westec består av programvareselskapet Amitec og automasjonsselskapet InControl.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.