IKT

Utnytter ikke dataressursene

8. nov. 2000 - 07:30

Det norske ASP-selskapet Customax har stilt sentrale IT-spørsmål til 400 IT- og toppsjefer i små og mellomstore nordiske bedrifter.

Svarene viser at 36 prosent av de ansatte bruker mindre enn 20 prosent av de tilgjengelige IT-ressursene. Hele 85 prosent av de spurte har heller ikke beregnet IT-kostnadene per medarbeider.

–Kombinasjonen lav IT-utnyttelse og lav kostnadsbevissthet er skremmende. Nordiske bedrifter investerer titalls milliarder hvert år på IT. Samtidig står enorme ressurser ubrukt, sier Terje Kaasa i Customax.

Ved å leie IT kan utstyret bedre tilpasses bedriftens egentlige behov, og det blir lettere å holde oversikt over kostnadene per ansatt, og fra måned til måned.

Fire av ti spurte tror at ASP-løsninger blir ganske eller svært aktuelle for sitt eget selskap. 60 prosent tror at ASP i noen eller stor grad blir et interessant IT-konsept for landets bedrifter i løpet av to år.

Customax har for tiden stor pågang fra selskap som ønsker å leie programvare og systemvare over Internett, ifølge Kaasa.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.