NYHETSBREV

Utmerkelse til unge mekatronikere

Deltok i europamesterskapet for yrkesfag i Lille i Frankrike

Fra venstre Petter Rustad og Sindre Hellingsrud foran sin prosesslinje bygget i Frankrike under yrkes-em.
Fra venstre Petter Rustad og Sindre Hellingsrud foran sin prosesslinje bygget i Frankrike under yrkes-em. Bilde: WorldSkills Norway
4. nov. 2014 - 07:00

Petter Rustad og Sindre Hellingsrud ble begge tildelt "Medal of Excellence" for sine prestasjoner under europamesterskapet for yrkesfag i Lille i Frankrike. De har bygget et samlebånd der bestemte klosser skal fylles med gitt mengde innhold. Medal of Excellence gis for svært godt utført arbeid.

Les også: Vant sølv i mekatronikk i Yrkes-VM

Tid til feilsøking

Nordmennene gjorde det godt nok til å få utmerkelsen, men nådde ikke opp til gull, sølv eller bronse. I en kommentar til wordskills.no der yrkeslandslaget er presentert sier de at med litt bedre tid til feilsøking kunne de vært med å slåss om medaljene.

De to jobber hos henholdsvis K-Tech og FMC-Technologies.

Anbefaler automatisering

– Andre elever burde velge automatisering fordi man alltid får en utfordring, man tester og får frem det beste i seg selv. Faget er stort og man lærer mange om forskjellige fagområder, systemer og styringssystemer. Noe som er utrolig spennende! Man er sikret jobb når man får fagbrev fordi etterspørselen tilsier dette, sier Rustad til nettstedet wordskills.no der yrkeslandslaget er presentert.

Spennende

Også Hellingsrud anbefaler automatiseringsfag, og peker på spenningen det byr på.

– Jeg liker at jeg gjør noe praktisk og får beveget meg mye i hverdagen. Også liker jeg prosessen med å lage noe, sette det sammen og se hvordan sluttresultatet blir. Det er alltid like spennende å se om det blir like bra som jeg hadde tenkt meg.

Ellers tok Norge gull i helsefag og mediegrafikerfaget, samt bronse for sveising og kokkefaget.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.