ARKIVNYHETER

Utlyser asfaltkontrakter for 1,4 milliarder

Jarle Skoglund
30. jan. 2009 - 08:24

Opprinnelig var det planlagt å bruke 1,075 milliard kroner til asfaltering i 2009, mens regjeringens tiltakspakke ga 325 millioner ekstra til dette arbeidet. I tillegg kommer asfalteringen på fylkesvegnettet.

- Tre dager etter at regjeringen la fram sin tiltakspakke er vi klar til å få pengene ut i markedet og etter hvert ut som asfalt på veg, sier vegdirektør Terje Moe Gustavsen.



Etter påske

Anbudsinvitasjonen går i dag ut til entreprenørene, med svarfrist i starten av mars. Vegdirektøren forventer at kontraktene er tildelt ved påsketider – og at selve asfaltleggingen kan starte i mai.



I 2009 hadde Statens vegvesen opprinnelig planlagt å bruke 1,075 milliard kroner til asfalt. Dette ville gi en lengde på om lag 1.500 kilometer, de friske tiltakspengene gjør at man kan hekte på ytterligere 600 kilometer. De kontraktene som er lagt ut utgjør mer enn 2.000 kilometer, som tilsvarer en kjørelengde langs E6 fra Oslo til Tana i Finnmark.



Dobbel effekt

- Vi skal sørge for at pengene gir en dobbelt effekt. Foruten tiltrengt asfalt på norske veger vil våre asfaltkontrakter gi bygge- og anleggsbransjen en rekke sårt tiltrengte oppgaver, sier vegdirektør Terje Moe Gustavsen.



I tiltakspakken har regjeringen foreslått 2,3 milliarder kroner ekstra til vegformål.











Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.