OLJE OG GASS

Utlendinger redder Stord

Anders J. Steensen
29. okt. 2007 - 07:00

Dette hadde vært umulig å gjennomføre Ormen Lange og Snøhvit med utelukkende norsk arbeidskraft.

Verfts– og fagarbeidere fra nær og fjern ble leid inn for å få gjennomført oppgavene.

– Den nedbemanningen som gjennomføres nå, påvirker i liten grad sysselsettingen ved Aker Kværner Stord. De gjenstående arbeidene på Ormen Lange og Snøhvit er stort sett knyttet til elektro og instrumenteringsfagene og til isolasjon. Dette er begge fag som er satt ut til underentreprenører, sier informasjonssjef Alf Terje Myklebust i Aker Kværner Stord.To nye borerigger

Aker Kværner passet på at sine egne arbeidere avsluttet de store oppgavene på Gossen og Melkøya på et tidligere tidspunkt.

– Vi hadde behov for våre egne her på verftet. På Aker Kværner Stord har vi full jobb ut 2009.

Aker Stord har store oppdrag for Aker Drilling, som har to rigger under bygging. Skrogene bygges i Dubai, mens dekkene bygges på Stord.

Kommer i oktober

Skroget til den første av de to Aker H6e riggene, som er spesiallaget for å kunne bore under arktiske forhold, ligger nå på Stord for klargjøring og utstrusting. Dekket til riggen ble løftet på plass denne helgen.Arbeid ut i 2010

Den første av de to store boreriggene skal gjøres ferdig i 2008, mens rigg nummer to skal klargjøres i 2009. Deretter står den halvt nedsenkbare plattformen for Gjøa-feltet på tur.

– Vi arbeider for fullt. I tillegg til egne folk, må vi leie inn folk fra Aker Elektro og til en vis grad fra Alker Verdal. Det arbeid som nå gjenstår på anleggene er stort sett opprydding, som ikke krever folk herfra for å få gjort, sier Alf Terje Myklebust.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.