OLJE OG GASS

Utlendinger redder Stord

FORLATER ÅSTEDET: Anleggsarbeiderne er i ferd med å vende nesen hjemover etter en hektisk anleggsperiode. De som kommer fra Snøhvit og ned til Aker Stord har allikevel nok å henge fingrene i.
FORLATER ÅSTEDET: Anleggsarbeiderne er i ferd med å vende nesen hjemover etter en hektisk anleggsperiode. De som kommer fra Snøhvit og ned til Aker Stord har allikevel nok å henge fingrene i. Bilde: Anders J. Steensen
Anders J. Steensen
11. okt. 2007 - 07:00

Dette hadde vært umulig å gjennomføre Ormen Lange og Snøhvit med utelukkende norsk arbeidskraft. Verfts– og fagarbeidere fra nær og fjern ble leid inn for å få gjennomført oppgavene.

– Den nedbemanningen som gjennomføres nå, påvirker i liten grad sysselsettingen ved Aker Kværner Stord. De gjenstående arbeidene på Ormen Lange og Snøhvit er stort sett knyttet til elektro og instrumenteringsfagene og til isolasjon. Dette er begge fag som er satt ut til underentreprenører, sier informasjonssjef Alf Terje Myklebust i Aker Kværner Stord.To nye borerigger

Aker Kværner passet på at sine egne arbeidere avsluttet de store oppgavene på Gossen og Melkøya på et tidligere tidspunkt.– Vi hadde behov for våre egne her på verftet. På Aker Kværner Stord har vi full jobb ut 2009.

Vi får inn to rigger fra Aker Drilling som skal bygges og utrustes. Skrogene bygges i Dubai, mens dekkene bygges her på Stord, forteller Myklebust.

Kommer i oktober

Skroget til den første av de to Aker H6e riggene, som er spesiallaget for å kunne bore under arktiske forhold, er underveis til Stord. I skrivende stund har skroget passert Gibraltar og befinner seg utenfor Portugal.

Det er ventet til verftet i midten av oktober, mens dekket løftes på plass i slutten av måneden.Arbeid ut i 2010

Den første av de to store boreriggene skal gjøres ferdig i 2008, mens rigg nummer to skal klargjøres i 2009. Deretter står den halvt nedsenkbare plattformen for Gjøa-feltet på tur.

– Vi arbeider for fullt. I tillegg til egne folk, må vi leie inn folk fra Aker Elektro og til en vis grad fra Alker Verdal. Det arbeid som nå gjenstår på anleggene er stort sett opprydding, som ikke krever folk herfra for å få gjort, sier Alf Terje Myklebust.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.