NETTARKIV

Utfordrer teknologene

Vitenskapsfolk og ingeniører kan være med på å bygge en bærekraftig verden, sa presidenten i Worldwatch Institute da han presenterte rapporten "Jordens tilstand 2002".

Nye industrielle prosesser kan nemlig redusere og i enkelte tilfeller eliminere kjemiske forbindelser som kommer ut av produksjonen. - Vi ser indikasjoner på at dette er i endring, men vitenskapsfolk og ingeniører må bli flinkere til å tenke nytt, sier Chris Flavin. Han mener at forbrukerne vet for lite om hvilke kjemiske stoffer som er involvert i produksjonen av varene de kjøper, til at de kan bruke sin forbrukermakt til å velge miljøvennlig.

FNs generalsekretær Kofi Annan har skrevet forordet til årets Worldwatch-rapport. Annan har definert markedets begrensede evne til å styre mot en bærekraftig utvikling som ett av tre hovedproblemer i kampen for miljøet og global sosial rettferd. Flavin og styreleder i Worldwatch, Øystein Dahle, etterlyser organisasjoner og institusjoner som kan håndtere de problemer globaliseringen skaper. - Vi ser en økende forståelse blant både politikere og næringslivsledere for at vi må få en bærekraftig global økonomi, påpeker Flavin.

(dd)

Les mer på tekblad.no. Søk på 'Worldwatch'.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.