INDUSTRI

– Utflagging kan være bra for Think

Trond Gram
27. mars 2009 - 07:02

Think søker pengestøtte i Sverige og USA for eventuelt å kunne flagge ut produksjonen.

– Jeg vil si at det alltid er trist når norske selskaper kommer i en situasjon hvor de må legge ned, hvis det blir resultatet for Think, sier statssekretær Rikke Lind til Teknisk Ukeblad.

Lind tror det kan bli en god løsning for Think hvis selskapet etablerer seg i USA eller Sverige, og ønsker dem lykke til med det.

Les også: Think forbereder utflagging

Del av bilindustrimiljø

– Det å bli en del av et større bilindustrimiljø kan sikkert ha mye godt ved seg, legger hun til.

Ikke alle er like positive til en potensiell Think-utflagging som Rikke Lind.

– Dersom det er slik at Think flytter produksjonen fordi andre land kan tilby bedre rammebetingelser, må vi straks gjøre noe med rammebetingelsene i Norge. Denne typen teknologi er det viktig å ivareta og utvikle her til lands, sier kommunikasjonssjef i Tekna, Tore Westhrin.

Ulykksalig beslutning

Westhrin mener at dersom det er slik at Think nå har en sak inne hos Investinor og Innovasjon Norge, er det viktig at det kommer en avklaring før bedriften har flagget ut.

– Sen saksbehandling må ikke føre til en ulykksalig beslutning. Men det er klart at myndighetene ikke kan gå inn og støtte en enkeltaktør i markedet. Det blir konkurransevridende, sier han.

Gode rammebetingelser

Rikke Lind avviser derimot at rammebetingelsene for Think ikke er gode nok.

– Jeg vil ikke si at rammebetingelsene er for dårlige i Norge. Innovasjon Norge har fått nærmere tre milliarder kroner til lån og garantier. I tillegg har vi Investinor. Begge har gjort en vurdering av Think, og selskapet har fått betydelig støtte i de 15 årene det har vært i Norge, sier Lind.

Kommenterer ikke

Think tok kontakt med Næringsdepartementet om lånegarantier eller annen form for støtte før jul.

Regjeringen henviste selskapet videre til det nystartede statlige investeringsselskapet Investinor.

Etter rundt tre måneder har det ikke kommet en lyd fra den kanten.

– Vi kommenterer ikke saker vi ser på eller har sett på, kun saker hvor vi går inn med investeringer, sier selskapets informasjonsansvarlige, Rune Sævik.

Dialog med kommunen

Rikke Lind har hatt dialog med ordføreren i Aurskog-Høland for å snakke om hvilke utfordringer kommunen får hvis fabrikken flagger ut.

– Fokus nummer en for oss er hva som skjer med de ansatte, og det har vi en god dialog med ordføreren om. Ifølge ham er det heldigvis fortsatt lav arbeidsledighet i kommunen. Derfor vil det være mulig å håndtere situasjonen på en god måte for alle de berørte, sier statssekretæren.

Les også: – Nå er USA moden for Think

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.