FORUM

Utestasjo-nerte arbeidstakere og skatt

29. apr. 2004 - 15:48

Mitt innlegg var kun ment som en kommentar til en artikkel om utenlandsansatte og skatt. Jeg bygget utelukkende på de opplysningene som fremkom i denne artikkelen.

Den omtalte situasjonen for ansatte med opphold i utlandet på 12 til 18 måneder og nevnte ikke ansatte med rotasjonsordninger. Med et slikt utgangspunkt mener jeg at jeg har gitt en riktig fremstilling av ettårsregelen og hvordan den virker for henholdsvis privatansatte og offentlig ansatte.

Jeg er selvsagt klar over den skatte- og avgiftsmessige forskjellen mellom privatansatte og offentlig ansatte når det gjelder arbeidsgivers dekning av merkostnader ved arbeidsopphold i utlandet. Jeg er også klar over hvilke konsekvenser denne forskjellen har for kravet til å dokumentere fradragsberettigede kostnader. Mitt innlegg tok imidlertid sikte på å vise at den nye ettårsregelen har medvirket til å redusere den skattemessige forskjellsbehandlingen av slike ytelser.

Som advokat Skaar sikkert er kjent med, har departementet satt i gang et arbeid med reglene om den skattemessige behandlingen av utenlandstillegg. Målet er å oppnå en likebehandling av slike ytelser uavhengig av om de ytes til offentlig eller privat ansatte.

Øystein Børmer

Statssekretær Finansdepartementet

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.