ARKIVNYHETER

– Utenrikspolitikk vil aldri bli det samme

GLOBALT OG DIGITALT: Digital teknologi betyr at vi kan skape et globalt samfunn, sa Gordon Brown på konferansen TED Global i går. Her er han på World Economic Forum.
GLOBALT OG DIGITALT: Digital teknologi betyr at vi kan skape et globalt samfunn, sa Gordon Brown på konferansen TED Global i går. Her er han på World Economic Forum. Bilde: World Economic Forum
Julie R. Andersen
22. juli 2009 - 16:10

Brown mener teknologien har forandret utenrikspolitikk. Fra å være en aktivitet for eliten er politikk blitt noe alle kan delta i, også på tvers av landegrenser.

– Utenrikspolitikk vil aldri bli det samme, sa Gordon Brown i går.

Han brukte blant annet nettbrukeres rolle under krisen i Iran som eksempel.

Les også: Høystakk mot sensur

Utdatert FN

Dagens teknologiske problemer er globale, og de må håndteres på en annen måte enn andre utenrikspolitiske utfordringer, mener Brown.

Han kalte derfor både FN og IMF "utdaterte":

– Du kan ikke håndtere miljøproblemer gjennom de eksisterende institusjonene, fortalte han sitt publikum.

Overraskelsesbesøk på "hjernespa"

Den britiske statsministeren var på overraskelsesbesøk på konferansen TED Global i Oxford. TED står for "Technology, Entertainment and Design".

Konferansen i Oxford er en europeisk versjon av en amerikansk teknologi- og innovasjonskonferanse som deltakerne skal ha kalt "spa for hjernen."

TED Global begynte i går og varer til 24. juli. I tillegg til mediedekning fra blant andre BBC Technology, har konferansen en egen blogg.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.