KRAFT

– Utenlandske eksperter må utrede sjøkabel

¿ Vi har mot nok til å gjøre en grundig analyse av sjøkabelalternativet i Hardanger, men det vil sannsynligvis ikke holde overfor presse og opinion når det gjelder uavhengighet, sier Aam.
¿ Vi har mot nok til å gjøre en grundig analyse av sjøkabelalternativet i Hardanger, men det vil sannsynligvis ikke holde overfor presse og opinion når det gjelder uavhengighet, sier Aam. Bilde: Mona Sprenger
12. aug. 2010 - 07:35

Skal utredningen av sjøkabelalternativet i Hardanger bli uavhengig i ordets rette forstand, må den foretas av utenlandske eksperter. Det mener direktør Sverre Aam i SINTEF Energi AS.

Kompetansen finnes

– For å finne noen som er uavhengige av Statnett og kan gjøre en nøytral utredning, må vi involvere utenlandske miljøer, sier direktør Sverre Aam til Nationen. Han peker på at det finnes slik kompetanse både i Nederland og i Sverige.

Aam var styremedlem i Statnett fram til juni 2005 og er derfor inhabil i den nye utredningen om kraftlinjer i Hardanger.

– Vil ikke holde

– Vi har mot nok til å gjøre en grundig analyse av sjøkabelalternativet i Hardanger, men det vil sannsynligvis ikke holde overfor presse og opinion når det gjelder uavhengighet, sier Aam.

I februar skal den nye utredningen av sjøkabelalternativet foreligge. Hvis regjeringen ikke snur, vil den nye kraftlinjen stå klar i 2012. Med sjøkabel vil kraftlinjen bli forsinket. (©NTB)

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.