MOBIL

Ute etter billig tablet?

ZTE hiver seg på tabletbølgen med Light V9 som kommer i butikk i disse dager.

Marius ValleMarius ValleJournalist
8. mars 2011 - 13:35

ZTE er straks klare med sin første Android-tablet for det norske markedet under eget merkenavn. ZTE Light V9 ble lansert i fjor høst, men er nå klar for salg, og det til en hyggelig pris.

Butikkene kommer til å kreve omtrent 2900 kroner for denne sjutommeren.

Skjermen er like stor som på Samsung Galaxy Tab, som koster rundt 4000 kroner.

Surf og ring

Da får du mobilnettilkobling, altså 3G og GSM, slik at du kan surfe på nettet, jobbe med e-post, sende SMS og ringe. Det er støtte for nedlastingshastigheter på inntil 7,2 Mbps og opplasting med inntil 5,76 Mbps. Light V9 har også Wi-fi slik at du kan koble den til trådløse nett.

Den øvrige maskinvaren står i stil til prisen. Skjermen har en oppløsning på 800 x 480 piksler. Det er en rimelig lav oppløsning sammenlignet med konkurrerende tableter som for eksempel Samsung Galaxy Tab P1000.

Beskjeden prosessor

Prosessoren er på 600 MHz, og sitter i en Qualcomm MSM7227-systembrikke. Det er samme brikke som i ZTE Blade, og i tableter som ViewSonic ViewPad 7. Light V9 har 512 MB arbeidsminne. Det innebygde minnet er kun 512 MB, men du kan utvide med Micro-SD-minnekort.

Ellers er de vanlige funksjonene, som GPS, Bluetooth, kamera, utgang for 3,5 mm minijack og bevegelsessensor på plass.

Light V9 kjører Android 2.1, som etterhvert begynner å bli en aldrende versjon av operativsystemet.

Blir det bra?

Spesifikasjoner og tall er imidlertid ikke alt, og ZTE fremhever at Light V9 skal være god på både underholdning og bedriftsfunksjoner.

Det store spørsmålet er om ZTE nok en gang klarer å overraske oss. Da vi testet den ultrabillige ZTE Blade ble vi imponert over hvor god den var tross ganske svake spesifikasjoner.

Les test av ZTE Blade »

I utgangspunktet ser det ut til at Light V9 er en beskjeden sak. Vi får den snart inn til test, så det er altså bare å følge med på Mobili.no for å finne ut om dette er noe å bruke penger på.

Bedre utgave på vei

Som et PS skal det også nevnes at ZTE Light V9 egentlig skulle vært på plass i butikkene for flere måneder siden. ZTE kommer i løpet av et par måneder til å slippe en oppdatert utgave kalt Light V9+ som får raskere prosessor, bedre skjerm og mer minne. Den får også lav pris.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.