LUFTFART

Utbrudd fra Etna skaper problemer for flytrafikken

Et utbrudd fra vulkanen Etna på Sicilia rammer flytrafikken sør i Italia.

Folk i både Catania og Adrano like ved legger ut bilder av biler og veier som er dekket av aske.  Dette arkivfotoet viser et utbrudd i 2022.
Folk i både Catania og Adrano like ved legger ut bilder av biler og veier som er dekket av aske. Dette arkivfotoet viser et utbrudd i 2022. Foto: AP/NTB
21. mai 2023 - 17:08

Trafikken til og fra Catania øst på øya er stanset, opplyser lufthavnen på sin Twitter-konto. Aske fra utbruddet faller over byen og gjør det utrygt for flyene å bruke rullebanen.

Folk i både Catania og Adrano like ved legger ut bilder av biler og veier som er dekket av aske. Så langt er det ikke kommet meldinger om at noen er skadd.

Det nasjonale geofysiske instituttet i Italia registrerte økt aktivitet i vulkanen i morgentimene søndag, og som følge av det er beredskapen i området økt.

Etna, som er over 3.300 meter høy, er blant verdens mest aktive vulkaner med stadige utbrudd.

Utbruddet kommer samtidig som den nordøstlige delen av Italia er rammet av storflom. Minst 14 mennesker har mistet livet, og over 36.000 har måttet forlate sine hjem i regionen Emilia-Romagna.

Forsvaret bør rette større oppmerksomhet mot evnen til å møte begrensede angrep og sammensatte trusler, ikke minst gjennom overvåking og beredskap, ifølge forsvarsanalysen 2024.
Les også

Forsvarsanalyse: Norge må ha en tydelig og realistisk plan for strid med russiske styrker

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.