FORUM

Ut med elektrisk oppvarming

29. nov. 2005 - 09:22

Skal man sammenligne elektrisk oppvarming med vannbåren varme, må man benytte like boliger, på samme sted, med lik isolering, tetthet og like beboere med lik aktivitet. Vanligvis isoleres hus med elektrisk oppvarming bedre enn de oljefyrte. Vanntemperaturen versus temperaturen til elektrisk oppvarming har ingen betydning: kalorier er kalorier. Utetthet og overdreven lufting er en stor faktor. Det henvises til en undersøkelse offentliggjort i New Scientist fra 5. nov. 2005. Det er interessante tall (www.newscientist.com).

Elektrisitet er en altfor nobel energi til å brukes til oppvarming. Den bør mest mulig benyttes til forbrukere som ikke kan bruke annen energi.

Produksjon av elektrisk energi ser ikke lyst ut på verdensbasis. Varmekraftverk (kull, olje, gass) har CO 2-problemet og dårlig virkningsgrad (40 prosent). Virkningsgraden kan forbedres med å bruke spillvarmen til oppvarming (fjernvarme) eller i industrien. Det er heller mer fornuftig med atomkraft hvis spillvarmen brukes til oppvarming i stedet for å ødelegge naturen (Alaska, Barentshavet etc.)

Vi har et ansvar for våre etterkommere !

Ulf Kracht

Genève

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.