NATURVITENSKAP

Usynlig løgndetektor

AVSLØRER: Nå skal det bygges utstyr som fungerer som en løgndetektor men uten at det er koblet til deg med diverse ledninger. Pentagon holder på å innhente anbud på sensorer som basert på laserlys og/eller mikrobølger leser deg som en åpen bok.
AVSLØRER: Nå skal det bygges utstyr som fungerer som en løgndetektor men uten at det er koblet til deg med diverse ledninger. Pentagon holder på å innhente anbud på sensorer som basert på laserlys og/eller mikrobølger leser deg som en åpen bok. Bilde: DOD
Stein Bekkevold
6. feb. 2006 - 07:44


Huden avslører deg.

Lett rødme og økt puls i tinningene avslører at du juger.

Huden i pannen blir fuktigere, minimale rykninger i noen av ansiktets mange hundre småmuskler er klare signaler. Skjult for deg sitter en trenet observatør bak en vegg, et kamera som ser ut som helt vanlig overvåkingsutstyr iakttar deg.

Gi tilbud

Det amerikanske forsvarsdepartementet har lagt ut en anbudsinvitasjon til teknologiselskap som mener de kan bygge utstyret, som i forsvarsterminologi typisk nok kalles RPA, eller Remote Personell Assessment device. Så nå har du sjansen.Men dette minner da voldsomt om Storebror, gjør det ikke?

Utstyret skal også kunne brukes i felt for å avgjøre om den person du har foran deg har ondt i sinne, heter det fra Pentagon.

Les mer om: