ELIADEN

Usynlig elektrobransje synliggjort

ELIADEN 2008: Zahid Ali åpnet NM med kabelspleising i stedet for snorklipping. 32 finalister kjemper om å bli norgesmester i fire forskjellige grener: elektrikerfaget, telekommunikasjonsmontørfaget, automatiseringsfaget og energimontørfaget.
ELIADEN 2008: Zahid Ali åpnet NM med kabelspleising i stedet for snorklipping. 32 finalister kjemper om å bli norgesmester i fire forskjellige grener: elektrikerfaget, telekommunikasjonsmontørfaget, automatiseringsfaget og energimontørfaget.Bilde: Per Erlien Dalløkken

Det var hovedfokus på Eliaden 2008. Arrangørene ville vise hvor viktig denne bransjen er via et multimediashow under tittelen: Statsministerens hverdag 2018.

Prosjektleder Terje Berg forklarer hensikten slik:

– Dette er en seanse der vi prøver å løfte blikket og se inn i framtida, men også vise fram elektrobransjen som til daglig er en usynlig bransje. Dette skal ikke være en oppvisning av "flashy" teknologi, sier han til Teknisk Ukeblad.

På nettsiden TU.no/eliaden, er det lagt uten video fra showet samt et titall andre innslag fra og om Eliaden.

Det var i år 367 utstillere på Norges Varemesse på Lillestrøm denne uka. I tillegg til web-tv-innslag, kan du lese en rekke artikler og se bildeserie fra Eliaden 2008 på tu.no/eliaden.

Foruten innslaget om Statsministerens hverdag ti år fram i tid, var det fokus på smarthusteknologi og kontrollsystemer, lys, sikkerhet og automatisering. For de faglig interesserte, var det nyheter i alle kategorier, fra nye brytere og svitsjer til designerpanelovner i glass. Som vanlig ble NM i elektrotilknyttede fag avholdt. Se hvem som konkurrerte og hvem som vant på tu.no/eliaden.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.