Usynlig elektrobransje synliggjort

ELIADEN 2008: Zahid Ali åpnet NM med kabelspleising i stedet for snorklipping. 32 finalister kjemper om å bli norgesmester i fire forskjellige grener: elektrikerfaget, telekommunikasjonsmontørfaget, automatiseringsfaget og energimontørfaget. (Bilde: Per Erlien Dalløkken)
Finalistene i energimontørmontørfaget er: Mads Ø. Bakken, EB Energimontasje, Tony Christian Johannesen, EB Energimontasje, Philipe Hage Bodnar, EB Energimontasje, Kim André Johansen, Eltel Networks, Aleksander Benjaminsen, Eltel Networks, Gunnar Huynh, AUS Experten, Tobias Ørsnes, AUS Experten, Kjell Andre Gullerud, Infratek Entreprenør, Kjetil Enoksen, Infratek Entreprenør, Lasse Thorkildsen, Nettpartner, Cato Arnesen, Nettpartner, Fredrik Ruud Fjeld, Vokks Nett. (Bilde: Per Erlien Dalløkken)
NYTT-GAMMELT: Den norske statsministeren anno 2018 har fancy teknologi men sliter med gammeldags infrastruktur. Ryker nettet, blir skjermen svart og statsministeren og alle vi andre føler oss "lost". (Bilde: Per Erlien Dalløkken)
  • eliaden

Det var hovedfokus på Eliaden 2008. Arrangørene ville vise hvor viktig denne bransjen er via et multimediashow under tittelen: Statsministerens hverdag 2018.

Prosjektleder Terje Berg forklarer hensikten slik:

– Dette er en seanse der vi prøver å løfte blikket og se inn i framtida, men også vise fram elektrobransjen som til daglig er en usynlig bransje. Dette skal ikke være en oppvisning av "flashy" teknologi, sier han til Teknisk Ukeblad.

På nettsiden TU.no/eliaden, er det lagt uten video fra showet samt et titall andre innslag fra og om Eliaden.

Det var i år 367 utstillere på Norges Varemesse på Lillestrøm denne uka. I tillegg til web-tv-innslag, kan du lese en rekke artikler og se bildeserie fra Eliaden 2008 på tu.no/eliaden.

Foruten innslaget om Statsministerens hverdag ti år fram i tid, var det fokus på smarthusteknologi og kontrollsystemer, lys, sikkerhet og automatisering. For de faglig interesserte, var det nyheter i alle kategorier, fra nye brytere og svitsjer til designerpanelovner i glass. Som vanlig ble NM i elektrotilknyttede fag avholdt. Se hvem som konkurrerte og hvem som vant på tu.no/eliaden.

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå