NTP

Usikkert om Hålogalandsvegen kommer til Stortinget før sommeren

Statssekretær Ingelin Noresjø (Krf) sier det jobbes så normalt som det går, men at hun ikke tør antyde om Hålogalandsvegen blir lagt frem for Stortinget før sommerferien.

Statssekretær i samferdselsdepartementet, Ingelin Noresjø (Krf)
Statssekretær i samferdselsdepartementet, Ingelin Noresjø (Krf) Foto: Erik Jenssen
Erik Jenssen
21. apr. 2020 - 10:16

 - Vi tar sikte på å holde normal framdrift når det gjelder inneværende NTP. Men koronasituasjonen påvirker også regjeringen og Stortingets arbeid, og det gir noe usikkerhet for hvilke saker som kan bli lagt fram i vår, sier statssekretæren ti veier24.

Les også: – Ikke bekymret for fremdriften, sier prosjektlederen for Hålogalandsveien 

– Hålogalandsveien er prioritert med oppstart i første seksårsperiode av inneværende NTP 2018-2029. Det er også satt av midler til forberedende arbeider i statsbudsjettet for 2020. Planleggingsarbeidet er ferdig og det er gjennomført ekstern kvalitetssikring. Samferdselsdepartementet har nylig mottatt innspill fra virksomhetene til prioriteringer i neste NTP som legges frem neste år.

Les også: – Hålogalandsveien er et godt prosjekt for Norge

– Det er mange som har vært spent på dette, men jeg understreker at dette ikke er politisk behandlet. Innspillene er nå på høring. Vi skal gå nøye gjennom forslagene både fra etatene og høringsinnspillene fra blant annet fylkeskommuner og kommuner. Vi jobber etter inneværende NTP til den nye planen vedtas neste år, sier statssekretær Ingelin Noresjø.

Prosjektsjef for Fellesprosjektet Arna - Stanghelle,  Katrine Sælensminde Erstad.
Les også

Arna-Stanghelle: Disse kontraktene på megaprosjektet blir lyst ut først

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.