OLJE OG GASS

Usikkerheten tærer på Lieungh

Konsernsjef Simen Lieungh i Aker Solutions har reorganisert selskapet det siste året. - Vi er nå bedre strukturert for å møte trender vi ser i våre markeder, sier han.
Konsernsjef Simen Lieungh i Aker Solutions har reorganisert selskapet det siste året. - Vi er nå bedre strukturert for å møte trender vi ser i våre markeder, sier han. Bilde: Anders J. Steensen
Anders J. Steensen
9. des. 2008 - 16:38

Usikkerheten rundt framtiden rådet da Aker Solutions holdt sin årlige kapitalmarkedsdag.

– Vi har ikke fått indikasjoner på at prosjekter stoppes, men det kan hende at de blir skjøvet noe i tid. For å redusere usikkerheten er vår strategi å satse på de store oljeselskapene. De tenker ikke like kortsiktig og finanser til å gjennomføre prosjekter selv om oljeprisen svinger, sier konsernsjef Simen Lieungh.

Goliat i det blå

Slik det ligger an ligger det flere prosjekter i løypa som Aker Solutions kan få tildelt. På norsk sokkel er det konkurransen om Ekofisk boligkvarter, samt flere andre mindre plattformer, og ikke minst er de spent på tildeling av Goliat.

– Vi vet ikke om det blir kontrakttildeling før jul, eller når den vil skje. Heller ikke om når vi vil få beskjed om hvem som er innstilt til å få oppdraget. Det viktigste er at prosjektet kjøres, sier Lieungh til tu.no

Har møtt nedgang før

Uansett er Aker Solution beredt til å møte nedgangstider.

– Vi har møtt slike svingninger i markedet før og har trykket på de rette knappene for å kunne leve med en lavere oppdragsmengde. På den annen side har vi for få ingeniører på modifikasjoner og vedlikehold, slik at vi skal klare å opprettholde virksomheten uten altfor store vansker, sier Simen Lieungh.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.