SAMFERDSEL

USAs flytebrygge i Gaza kan bli fjernet for godt

Den amerikanskbygde flytebrygga som skulle brukes til å få inn nødhjelp til Gaza via sjøen, taues bort igjen. 

Den amerikanskbygde flytebrygga i Gaza har ikke vært noen stor suksess og kan nå bli fjernet for godt. Dette bildet ble tatt 17. mai, samme dag som den ble satt i drift, og viser to lastebiler med nødhjelp. Men siden den ble satt i drift, har det vært få nødhjelpsleveranser.
Den amerikanskbygde flytebrygga i Gaza har ikke vært noen stor suksess og kan nå bli fjernet for godt. Dette bildet ble tatt 17. mai, samme dag som den ble satt i drift, og viser to lastebiler med nødhjelp. Men siden den ble satt i drift, har det vært få nødhjelpsleveranser. Foto: US Army/AP/NTB
29. juni 2024 - 08:06

Amerikanske myndigheter opplyser at flytebrygga flyttes på grunn av dårlige værforhold. Og ettersom FN og andre hjelpeorganisasjoner har innstilt leveransene av nødhjelp fra brygga av sikkerhetshensyn, kan det hende at den ikke blir satt tilbake igjen, opplyser en talsperson for myndighetene fredag.

Flytebrygga har ifølge kritikere vært en kostbar fiasko. Ideen om å bygge en flytebrygge for å få fraktet nødhjelp inn til Gaza via sjøen, ble lansert av president Joe Biden i mars. 17. mai ble den satt i drift, men har siden da vært oftere stengt eller tauet bort til reparasjon på grunn av uvær og kraftig sjø enn den har vært operativ.

Både hjelpeorganisasjoner og andre mener prosjektet har vært en fiasko

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.