INDUSTRI

USA vil selge væpnede droner til sine allierte

Flere land interesserte.

 Kan selges: Her har det førerløse flyet X-47B landet på hangarskipet USS George H. W. Bush i Atlanterhavet. USA vil nå selge droner til sine allierte.
Kan selges: Her har det førerløse flyet X-47B landet på hangarskipet USS George H. W. Bush i Atlanterhavet. USA vil nå selge droner til sine allierte. Bilde: Reuters
18. feb. 2015 - 07:45

Myndighetene i USA vil for første gang tillate salg av væpnede førerløse fly til flere allierte land.

Salget av de såkalte dronene vil bli strengt regulert, forsikrer det amerikanske utenriksdepartementet. Eksporten skal skje i tråd med USAs interesser og internasjonale standarder.

Les også: Amazon vil levere post med droner - kan bli stoppet av nytt regelverk

Til nå er det kun Storbritannia som har fått lov til å kjøpe væpnede droner fra USA. Ifølge avisa Washington Post er Italia, Tyrkia og flere land rundt Persiabukta svært interessert i å skaffe seg de omstridte våpnene.

Amerikanske våpenprodusenter har tidligere uttrykt bekymring for at de har mistet kontrakter til utenlandske konkurrenter som følge av eksportforbudet.

Førerløse fly spiller i dag en viktig rolle i USAs krigføring og kamp mot terrorgrupper i Afghanistan, Pakistan og Jemen.

Kritikere mener droneangrepene ofte fører til at uskyldige sivile blir drept og såret. Sivile tap kan føre til mer hat mot USA og øke rekrutteringen til terrorgrupper, ifølge motstandere av angrepene.

Les flere nyheter om droner.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.