USA: Ingen planer om å sende ytterligere styrker til Rødehavet

Houthi-gruppen sier de vil fortsette sine angrep på israelske og israelsk-tilknyttede skip.

Pentagon-talsperson Patrick Ryder sier at det ikke er noen foreløpige planer om å sende ytterligere styrker til Rødehavet.
Pentagon-talsperson Patrick Ryder sier at det ikke er noen foreløpige planer om å sende ytterligere styrker til Rødehavet. Foto: Susan Walsh/AP/NTB
12. jan. 2024 - 14:39

Det amerikanske forsvarsdepartementet sier at det foreløpig ikke er planer om å sende ytterligere styrker til Rødehavet.

Angrepet mot houthi-mål i Jemen natt til fredag var vellykket, og de kommer til å følge med på situasjonen videre, konkluderer talsperson Patrick Ryder.

Fem personer ble drept i angrepet mot den Iran-støttede opprørsgruppen, som var et svar på houthi-gruppens angrep mot skipstrafikken i Rødehavet. Angrepet i Jemen fordømmes av blant annet Tyrkia og Russland. Forsvarsalliansen Nato har imidlertid sagt at angrepet var defensivt.

Houthi-gruppen har lovet gjengjeldelse etter angrepet og sier de også vil fortsette sine angrep på israelske og israelsk-tilknyttede skip.

Kartet viser sikringsnivået (Marsec) som gjelder nå. For sørlige Rødehavet, inklusive Bab el Mandeb, gjelder Marsec #3 og Marsec #2 for Adenbukta.
Les også

Norge mener situasjonen har blitt enda verre – bilskipsrederier dropper Rødehavet

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.