SAMFUNNPOLITIKK

USA: 50 000 i vrakpant

KUNSTIG STIMULI: Amerikanske bilkjøpere kan få 7500 dollar fra myndighetene, eller 50 000 kroner dersom de anskaffer en plugin hybrid som GMs Volt eller et annet kjøretøy som kan forbruker mindre en 0,25 liter per mil.
KUNSTIG STIMULI: Amerikanske bilkjøpere kan få 7500 dollar fra myndighetene, eller 50 000 kroner dersom de anskaffer en plugin hybrid som GMs Volt eller et annet kjøretøy som kan forbruker mindre en 0,25 liter per mil. Bilde: GM
Anders J. Steensen
18. mars 2009 - 10:56

Forslaget innebærer å gi eiere av biler som er eldre enn åtte år en voucher, sjekk, på opp til 5000 dollar dersom du kjøper en bil laget i Nord-Amerika, og 4000 dollar dersom du kjøper en bil som er laget i andre land, melder detnews.com.Ekstra for plugin hybrider

Dersom du skulle velge en plug-in hybrid kan det utbetales hele 7500 dollar som statlig støtte.

Da er det forutsatt at kjøretøyet kan kjøre mer enn 100 miles, eller 160 kilometer per 3,8 liter (US. gallon)Stimulans

Formålet med forslaget som er framsatt i Kongressen er å få i gang bilsalget og dermed stimulere amerikansk industri og næringsliv samt å fjerne de verste bensinslukerne og forurenserne fra veiene.

Forslaget ble framsatt under mottoet "Cash for clunkers" av representanten Betty Sutton som representerer demokratene og er fra Ohio.Makspris

For å kvalifisere for å motta pengene så må kjøretøyet som anskaffes ha et lavere forbruk enn bilen som blir byttet inn.

De gjelder kun for kjøretøy som koster under 35 000 dollar.Kan ta toget

Dersom du velger å bare levere inn bilen din og begynne å ta offentlig transport, får du 3000 dollar.

Forslaget, som blant annet støttes av republikanere, får bred støtte i den skadeskutte amerikanske bilindustrien, som har sett på hva som har skjedd i Tyskland etter at de økte vrakpanten til cirka 22 000 kroner.

Der økte bilsalget med 21 prosent, og håpet er at det skal komme i gang igjen i USA.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.