NYHETER_BYGG

Uro i Byggforsk

Byggforsk og Sintef har sammen solid kunnskap og kompetanse.
Byggforsk og Sintef har sammen solid kunnskap og kompetanse. Bilde: BYGGFORSK
Joachim Seehusen
19. aug. 2005 - 08:00

Forhandlingsresultatet som anbefaler fusjon ble klart sent i juni.

Men på Byggforsk er det stor uro blant de ansatte og mange mener prosessen ikke er gjennomført på best mulig måte for å ivareta Byggforsk sine interesser.

Etter hva Teknisk Ukeblad erfarer skal endelig styrebehandling skje 30. eller 31. august på Byggforsk og 1. september på Sintef.

Ledelsen skiftet ut

Uroen blant de ansatte skyldes flere forhold.

Midt i forhandlingene ble både styreleder og administrerende direktør skiftet ut. Forskningsaktiviteten ved Byggforsk er sterkt redusert i de senere årene og kilder hevder overfor Teknisk Ukeblad at Byggforsk skulle ha ryddet i eget hus før fusjonsforhandlinger ble startet.

Nasjonalt ansvar

Forhandlingene har dratt ut i tid og både styret og ledelsen skal i denne perioden ha lagt andre viktige oppgaver til side.

Det store spørsmålet er om et institutt som har et nasjonalt ansvar for byggforskning er tjent med å bli en avdeling i et internasjonalt konsern.

Ingeniører stanser fusjon?

Grete Kjeldsen leder Teknas gruppe på Byggforsk. Hun føler seg trygg på at de ansattes syn vil veie tungt når saken styrebehandles, og tror ikke en fusjon blir gjennomført om de ansatte sier nei.

– Nei, jeg vet ikke hvilken vei vinden blåser, men mye av motstanden dreier seg om prosessen, sier hun.

Samler tung kompetanse

Direktør Tor Ulleberg ved Sintef sier at visjonen bak fusjonstanken er å samle kompetansen i ett tungt miljø for bygg- og anleggsforskning.

– Både i Norge og internasjonalt er produktivitet en av hovedutfordringene, det er behov for FoU langt ut over nasjonale grenser. Med 250 årsverk vil vi sammen kunne styrke byggforskningen i Norge, sier Ulleberg.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.