Ur ute og inne

– Klokkemaker Tikktakk, driver ei med snikksnakk; barnesangen som Henki Kolstad en gang spilte inn, er høyst aktuell: Moderne klokkemakere baserer seg på hypermoderne teknologi. Og synlig skal den være: Urverket skal være bra nok.

Men utseendet er viktigere: Hvitt ultrametall er tingen. Vanlig gråtonet titan er ute. For romstasjonen har amerikanske materialteknologer utviklet en legering basert blant annet på titan med flyaluminium og vanadium innsmeltet. Materialegenskapene gir en overflate preget av en glatt Science Fiction hardhet. Men overflaten på de nye TAG Heuer-klokkene type Kirium Ti5 er også slitesterk, og en tanke overjordisk. Det hele minner litt om filmen Matrix.

Vil du virkelig glitre, skal du kjøpe en Rado Vision 1 Concept når den en gang blir tilgjengelig på markedet. Om du har råd, da. De skryter av å ha verdens hardeste klokkehus. Det er godt mulig. Det er laget av fire tusen kunstige, knuste diamanter, som er smeltet sammen ved 1500 grader celsius under 50.000 bar trykk. Det tilsvarer omtrent vekten av en jumbojet på ett enkelt kronestykke.

Les mer om: