NETTARKIV

Universal undring

Alle elever i alderen 14 til 19 år inviteres til å delta i en internasjonal konkurranse som skal handle om Liv i Universet. Bidraget til konkurransen kan være av vitenskapelig eller mer kunstnerisk karakter – eksempelvis foredrag, websider, en avis eller artikkel, teater, film, skulptur, maleri, fotografi, et dikt eller en novelle. Vinnerne får et tredagers opphold på Cern i Genève i Sveits i november, og mulighet for å delta i en felles europeisk konkurranse.

Vinnerne av denne konkurransen får enten en tur til Kourou i Fransk Guyana i Syd-Amerika, eller en tur til ESOs Very Large Telescope (VLT) på Cerro Paranal i Chile i Syd-Amerika.

Liv i Universet reiser mange og vanskelige spørsmål og dilemmaer, blant annet disse: Med de gigantiske avstandene i rommet – kan vi noen gang møtes? Hva skjer om intelligent liv blir funnet? Er de vennligsinnede? Vil de være en trussel mot oss eller vi en trussel mot dem? Hva vil religionene og de religiøse si til oppdagelsen? Kan vi forstå dem? Kan de bringe smitte/sykdommer? Kan vi bringe smitte/sykdommer til dem og dermed være en trussel

Utover det å være et spennende forskningsområde, er Liv i Universet også tittelen på et felles europeisk prosjekt, hvor unge fra 20 land utforsker nettopp emnet. (hl)

Les mer om: