INDUSTRI

Unionen får støtte fra Norske skog-ansatte

Øystein Stray Spetalen, Petter Stordalen og Ove Gusevik møtte et stort presseoppbud da de lanserte sitt selskap Unionen AS' oppkjøp av ytterligere eierandeler i Norske Skog.
Øystein Stray Spetalen, Petter Stordalen og Ove Gusevik møtte et stort presseoppbud da de lanserte sitt selskap Unionen AS' oppkjøp av ytterligere eierandeler i Norske Skog. Bilde: Leif Hamnes
12. feb. 2008 - 08:40

Etter at ledelsen i Norske Skog kom med sine kuttforslag før helgen, fulgte de tillitsvalgte opp med et møte med Ove Gusevik fra Unionen dagen etter.

– Vi hadde et konstruktivt møte og vil ha et samarbeid med Unionen på lik linje med de andre eierne, sier Stein Roar Eriksen, hovedtillitsvalgt ved Follum fabrikker til Nationen.

Vil gi Unionen styreplass

Han legger til at det er naturlig at Unionens folk får plasser i bedriftens styrende organer ved den ekstraordinære generalforsamlingen 24. april.

Dermed har de tillitsvalgte snudd fra den ekstraordinære generalforsamlingen i januar.

– Det jeg reagerte på da var at (Petter) Stordalen spilte teater fra talerstolen og var usaklig. Det betyr ikke at de ikke kan ha gode forslag, sier han.

Norsk overvekt

Torsdag i forrige uke foreslo ledelsen i Norske Skog å stanse en av tre papirmaskiner ved fabrikken på Follum. Det er Unionen, som er den største private aksjonæren i Norske Skog, ikke enig i.

Eriksen setter nå sin lit til norske eiere. For første gang på mange år er nordmenn i flertall blant eierne. Kommunikasjonsdirektør Tom Bratlie sier til avisen at andelen utenlandske eiere har sunket fra 70 prosent i januar i fjor, til rundt 50 prosent ved nyttår og 47 prosent per i dag. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.