MENINGER

Unikt boligkonsept for de unge

Byggebransjen er ikke kjent for å være den bransjen som har størst fokus på innovasjon og produktutvikling. Ekstra morsomt blir det da når nyskapende konsepter, som Veidekkes Startbo-prosjekt, lykkes. Det er et konsept rettet mot ungdom mellom 18 og 35 år og deres behov, og ikke minst deres lommebøker. Konseptet har så til de grader slått an, at Veidekke tar det over landegrensene og gir svenske studenter i universitetsbyen Lund anledning til å eie sin egen bolig.

Det er bra noen går foran og tør prøve ut nye løsninger på gamle utfordringer. Det er viktig å analysere markedet og se hva det etterspør. Det er nettopp der Startbo har truffet spikeren: Sentral plassering i forhold til kommunikasjoner og andre tilbud, fleksible og moderne løsninger, tidligere inngang på boligmarkedet, god finansieringsordning som ikke krever mye startkapital og ellers få begrensninger.

Det unike med Startbo er at leilighetene enkelt kan deles opp og deler leies ut separat. Utleiedelen kan være en hel leilighet eller to hybler med felles bad og kjøkken. På den måten kan den som kjøper leiligheten delfinansiere kjøpet ved utleie. Begge enhetene har separat atkomst, kjøkken- og badeløsninger. Noen klarer til og med å finansiere sin egen husleie ved hjelp av utleieinntektene.

Når eierens økonomi har bedret seg, kan han eller hun koble leilighetene sammen til en enhet stor nok til en liten familie. Ved å komme seg inn på boligmarkedet tidligere enn før, blir heller ikke overgangen så stor når man senere ønsker å flytte og kjøpe noe større.

Dette er et godt eksempel på et vellykket nyskapende boligkonsept som gir ungdom og studenter anledning til å kjøpe sin egen bolig. Veidekke Eiendom har tredoblet byggingen av boliger det siste året, mye takket være Startbo.

Både Kommunaldepartementet og Husbanken støtter prosjektet. Som med alle moderne løsninger kan du selvfølgelig også kjøpe og selge leiligheten via internett. Du kan også gå på visning på nettet og søke etter leietakere.

Alle leilighetene i Bergen, Oslo og Trondheim er solgt. I Stavanger er det fremdeles et par igjen. Problemet nå ser ut til at hele 15.000 unge har meldt sin interesse for denne typen leilighet. Kanskje det hadde vært en idé for flere utbyggere å hive seg på lignende løsninger?

Veslemøy Nestvold

Redaksjonssjef

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.