ARBEIDSLIV

Unge ingeniører er illojale

NTNU-studenter i dyp konsentrasjon med gruppearbeid.
NTNU-studenter i dyp konsentrasjon med gruppearbeid. Bilde: NTNU-Info

En undersøkelse fra Universum viser at ingeniører stadig blir mer illojale mot sin arbeidsgiver.

Kun 20 prosent av de spurte sier med stor sikkerhet at de ikke kommer til å bytte arbeidsgiver de neste fire årene.Rask endring

Tallene spriker stort fra nedgangsperioden i 2002. Da svarte hele 76 prosent av ansatte i norske selskaper at de ikke ønsker å slutte hos sin nåværende arbeidsgiver, i en undersøkelse av rådgivningsselskapet ISR.

Den gang advarte NITO mot for stor lojalitet, noe som kan føre til at arbeidsgiverne ikke ser noen risiko for å miste medarbeidere. Dette påvirker lønnsutviklingen negativt.Nå når situasjonen er snudd på hodet, er det grunn til å tro at arbeidsgiverne tvinges til å tilby konkurransedyktig lønn for å beholde sine medarbeidere.

Nesten 70 prosent av de spurte i Universum-undersøkelsen sier at en god lønn er viktig for at de skal bli hos sin nåværende arbeidsgiver.Forskjellige årsaker

De hyppigste årsakene til jobbytte, er hensyn til familie og privatliv, at man ikke er enig i ledelsens strategier og fordi at man har fått tilbudt om mer stimulerende arbeidsoppgaver andre steder.

– Men her ser vi noen klare forskjeller på menn og kvinner. Den viktigste årsaken for kvinner er at de er i midlertidig ansettelse. Menn vil i større grad bytte på grunn av mer stimulerende arbeidsoppgaver eller tilbud om bedre lønn andre steder, forteller Carlo Duraturo, markedsansvarlig i Universum.

Undersøkelsen er gjennomført av Universum Communications blant 1946 fulltidsansatte økonomer og ingeniører som har vært ute i arbeidslivet opptil 10 år og som ikke er eldre enn 40 år.

Er du trofast?

Hva mener du? Kommer du til å bli lenge hos din arbeidsgiver?

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.