KLIMA

Unge bekymret for klimaendringer

BEKYMRET UNGDOM: 73 prosent av unge mellom 13 og 17 år tror det vil bli flere naturkatastrofer i framtiden på grunn av global oppvarming. 69 prosent bekymrer seg for konsekvensene av klimaendringer.
BEKYMRET UNGDOM: 73 prosent av unge mellom 13 og 17 år tror det vil bli flere naturkatastrofer i framtiden på grunn av global oppvarming. 69 prosent bekymrer seg for konsekvensene av klimaendringer. Bilde: Kjetil Malkenes Hovland
10. sep. 2010 - 09:20

Sju av ti ungdommer i alderen 13-17 år er bekymret for konsekvensene av klimaendringer, og de fleste av dem mener politikerne gjør for lite for å begrense utslipp i Norge.

Frykter katastrofer

Det viser en undersøkelse fra Teknologirådet.

73 prosent av de spurte tror det vil bli flere naturkatastrofer i framtiden på grunn av global oppvarming. 69 prosent bekymrer seg for konsekvensene av klimaendringer.

Videre svarer seks av ti at de mener konsekvensene av klimaendringer angår dem i dag. Like mange mener at politikerne gjør for lite for å begrense utslipp i Norge, ifølge undersøkelsen som TNS Gallup har laget for Teknologirådet.

Kartlegger holdninger

Teknologirådets formål med undersøkelsen var å kartlegge holdninger til klima og global oppvarming blant ungdom i alderen 13-17 år.

– Det er dagens unge som skal leve med og hamle opp med klimautfordringene i framtiden, og det er viktig at de får sjansen til å forstå og ta del i klimadebatten. Skolen må se sitt ansvar som hovedkilde til klimakunnskap, sier prosjektleder Kari Laumann i Teknologirådet.

Hun står bak et undervisningsopplegg som Teknologirådet har utviklet til bruk i norsk skole. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.