Underskudd for NFA

Norsk Forening for Automatisering gjorde opp fjoråret med et minus på 520 000 kroner

NFAs styre, valgt på årsmøtet 2016. Fra venstre: Ottar Osen (Høgskolen i Ålesund), Heidi Fuglum (Aker Solutions), Ingvild Johansen (Data Respons), Håkon Rem (Siemens), Snorre Jablonski (Studentrepresentant, NTNU), Tor Anders Hauge (Glencore Nikkelverk) og Karin Sundsvik (Påtroppende direktør NFA) Representantene Beri Floor Lund, Anders Bjørsvik og Lars Imsland var ikke til stede.
NFAs styre, valgt på årsmøtet 2016. Fra venstre: Ottar Osen (Høgskolen i Ålesund), Heidi Fuglum (Aker Solutions), Ingvild Johansen (Data Respons), Håkon Rem (Siemens), Snorre Jablonski (Studentrepresentant, NTNU), Tor Anders Hauge (Glencore Nikkelverk) og Karin Sundsvik (Påtroppende direktør NFA) Representantene Beri Floor Lund, Anders Bjørsvik og Lars Imsland var ikke til stede. Bilde: Joachim Seehusen
22. apr. 2016 - 08:37

– Det er ikke til å legge skjul på at 2015 ble et utfordrende år for kurs og konferanser. Men vi har klart å ikke avlyse en eneste konferanse, sa styreleder Ingvild Johansen da hun la frem årsrapporten for årsmøtet til NFA på Gardermoen onsdag 20. april.

Færre deltakere

Som for Ifea har også NFA merket nedgang i antall deltakere på konferanser, naturlig nok har fallet vært størst for de oljerelaterte arrangementene. Også antallet medlemmer er gått noe ned. Personlige medlemmer gikk ned fra 270 til 222, antallet bedriftsmedlemmer økte med én, til 219. Tallet på studentmedlemmer falt mest, fra 559 til 483. Dette skyldes hovedsakelig en opprydding i databasen ,der de som ikke lenger er studenter ble renset ut.

NFA + Ifea er sant

Ingvild Johansen fortalte årsmøte om samtalene som nå er startet med Ifea om tettere samarbeid mellom de to organisasjonene.

– Vi er til dels overlappende, og vi tror at vi sammen vil stå sterkere rustet til å fronte automatiseringsfaget, sa Johansen.

Hun la til at den er satt ned en gruppe med medlemmer fra begge organisasjonene som skal se på felles konferanser for 2017. Johansen pekte også på at tettere samarbeid vil gjøre det lettere å nå frem overfor politikere og andre myndigheter.

Også Ifea har hatt sitt årsmøte

Strategi

Styret skal bruke høsten til å legge en ny strategiplan for NFA. Den gjeldene stammer fra 2014, og gjelder ut året.

– Vi ønsker innspill fra medlemmene, vi skal blant annet se på hvilke satsingsområder NFA skal prioritere, sa Johansen.

Hun trakk frem økt synlighet som viktig, og brukte organisasjonens stipendordning som eksempel på at NFA trenger økt synlighet.

– Vi har i år ikke mottatt en eneste søknad om stipend. Det til tross for at vi har vært i kontakt med en rekke undervisningsinstitusjoner. Jeg synes det er pussig, sa hun.

Små endringer i styret

Årsmøtet valgte nytt styre, og fulgte enstemmig valgkomiteens innstilling. Tor Anders Hauge fra Glencore Nikkelverk ble valgt som nytt styremedlem, han erstattet Morten Dalsmo fra IBM som gikk ut av styret.

Heidi Fuglum fra Aker Solutions overtok som styreleder etter Ingvild Johansen, som fortsetter som ordinært styremedlem.

Sundsvik presentert

NFAs nye direktør, Karin Sundsvik, var også til stede, selv om hun formelt sett ikke begynner i stillingen før i mai. Sundsvik sa at hun i den første tiden vil prioritere å bli kjent med medlemsbedriftene og regionene. Dette falt i god jord hos årsmøtet, som enstemmig økte et svært stramt reisebudsjett med 50 000 kroner.

Sundsvik har tidligere vært styremedlem i Ifea, og kjenner mange av styremedlemmene der fra tidligere.

– Jeg ser frem til et godt samarbeide med Ifea, sa hun, før hun gikk over til sport:

– Å overta etter Ekornsæter blir som å hoppe etter Wirkola. Men jeg vil gjerne minne om at etter Wirkola kom det en som het Boklöw, og han satte virkelig spor etter seg.

Les mer om Karin Sundsvik her.

Æresmedlem

Styrelder Ingvild Johansen utnevner  Lars Annfinn Ekornsæter til æresmedlem.
Styrelder Ingvild Johansen utnevner  Lars Annfinn Ekornsæter til æresmedlem. Bilde: Joachim Seehusen

Lars Arnfinn Ekornsæter, som har ledet NFA i 15 år og gikk av med alderspensjon ved siste årsskifte ble utnevnt til æresmedlem. Da Ekornsæter begynte i stillingen som NFA-direktør i 2001 var det 22 bedriftsmedlemmer. Da han gikk av hadde han tidoblet medlemstallet.

Leste du profilintervjuet med Lars Annfinn Ekornsæter, der han sa at foreningen kan få mer enn 500 bedrifter som medlemmer?

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.